2006-05-16 (tisdag)
Mäktig, enkel och god mat som tar ca 45 minuter att tillaga.
500 g | falukorv |
1 st | gul lök |
1 krm | vitpeppar |
2 msk | vetemjöl |
2½ msk | tomatpuré |
4 dl | mjölk, standard |
majskorn, djupfrysta (till 4 pers.) | |
ris (till 4 pers.) |
1. Koka ris till fyra personer.
2. Skala och hacka löken. Stek den mjuk och ta bort från pannan.
3. Strimla falukorven och bryn den i stekpannan.
4. Ta pannan från plattan och blanda i lök, peppar och mjöl. Blanda väl.
5. Häll i tomatpurén och mjölken.
6. Sjud på svag värme ca 5 minuter.
7. Tillaga majskornen enligt förpackningen.
8. Servera Korv Stroganoff med kokt ris och majskorn.
Sonen, 3 år: Äter endast ris och majs.
Dottern, 5 år: Äter allt trots att hon försöker undvika löken.
Pappan: Tycker om maten.
Mamman: Tycker om maten.
Kommentar: Sällsynt med en rätt som gör hela familjen mätt. Tre av fyra måste dock räknas som ett gott resultat. Extra mellanmål till sonen mao.