2006-05-18 (torsdag)
Tacka KELDA för idén med den frästa purjolöken. Supermumsigt!
potatis (till 4 pers) | |
1 st | purjolök |
4 st | skinkinnanlår |
grillkrydda, Santa Maria | |
1 st | KELDA klassisk gräddsås (2,5 dl) |
1/4 st | gurka |
svartvinbärs-gelé |
1. Skala och koka potatisen.
2. Skölj och skiva purjon.
3. Stek köttet och krydda med grillkryddan .
4. Fräs purjolöken i lite margarin
5. Värm såsen i en kastrull under omrörning.
6. Skölj och dela gurkan i små trianglar.
7. Servera skinkinnanlåren med kokt potatis, gräddsås, fräst purjolök, gurktrianglar och svartvinbärs-gelé.
Sonen, 3 år: Äter mycket men ratar såsen, purjolöken och gelén.
Dottern, 5 år: Äter mycket men ratar purjolöken. Om hon hade fått så hade hon gladeligen tömt geléburken.
Pappan: “Mums mums mums!”
Mamman: “Mycket gott, främst tack vare purjolöken och gelén.”
Kommentar: “Kött, potatis och sås”-middag när den är som godast. Tar ca 45 minuter att tillaga om man använder alla fyra plattorna på spisen samtidigt.