2006-05-19 (fredag)
Riktigt god fredagsmat som tar ca 2 ½ timme allt som allt.
ca 1 kg | potatis (1,2 kg inkl. skal eller 950 g utan) |
1-2 st | gula lökar |
500 g | lövbiff |
salt, svartpeppar | |
3 dl | vispgrädde |
1 dl | riven ost |
½ st | gurka |
2 st | tomater |
½ påse | Dressing Mix, Knorr Italiensk 9 g |
1 msk | matlagningsolja |
(tekakor) |
1. Skala potatisen och skär den i stavar.
2. Skala, hacka och bryn löken.
3. Strimla och bryn lövbiffen. Salta och peppra.
4. Varva potatis och lövbiff/lökblandningen i en ugnsform.
5. Häll över grädden och strö över osten.
6. Gratinera mitt i/långt ner i ugnen ca en timme i 225 grader.
7. Skölj och skiva grönsakerna och blanda i en skål med salladsmix och olja.
8. Servera lövbiffsgratängen med salladen och ev. tekakor.
Sonen, 3 år: “Jag äter inte nått av nått!” Åt iallafall en del tekakor med riven ost.
Dottern, 5 år: Äter sallad och tekakor.
Pappan:”Supergott å mäktigt.”
Mamman:”Mmmmmm! Extremt gott!”
Kommentar: Mycket god mat som inte alls uppskattas av barnen. Passar bäst en sen kväll när barnen lagt sig.