2006-05-31 (onsdag)
Vanliga hederliga fiskpinnar till tre personer som tar ca 30 minuter att tillaga.
1 pkt | fiskpinnar, Frionor (10 st) |
1 påse | pulvermos, ICA (ger 4 port. = 2 pers.) |
8 dl | vatten |
1 klick | margarin |
3 st | morötter |
pressad citron | |
lingon | |
(ev. pasta till barn som inte äter mos) |
- Skölj, skala och grovriv morötterna.
- Stek fiskpinnarna på medelvärme några minuter på varje sida.
- Koka upp vattnet och blanda det med mospulvret. Vispa tills mosen känns tillräcklingt fluffig. Klicka i margarinet och vispa lite till.
- Servera fiskpinnarna med en skvätt citron, mos, rårivna morötter samt lingon.
Sonen, 3 år: Äter 1,5 fiskpinne samt mängder av makaroner och morötter.
Dottern, 5 år: Smakade minibitar av fisken, ratade den trots flera försök. Åt desto mer av mos, morötter och lingon.
Pappan: Är allergisk mot fisk och slapp därför undan.
Mamman: “Ganska gott. Var länge sedan sist, blev ganska tjatigt i längden. Säkert gott nästa gång vi äter det också… om ett år.”
Kommentar: Det var bara jag som uppskattade fiskpinnarna. Pastan och moset var däremot en succé i barnlägret.
Uppdaterad 2008-09-13:
Nu har vi även testat att laga egna fiskpinnar. Det blev MYCKET godare än de färdigköpta, alla tyckte om det. (Recept på hemlagade fiskpinnar.)
Frionor sej och fiskpinnar har sedan barndomen varit alltid glädjande
kostupplevelse. Också kostmässigt. Med tilltugg FRIONOR erbjuder
hälsosammaste näringsämnen. Hälsan kan man föga räkna i rena pengar,
förstås. Fiskrätter på bordet rekommenderas åtminstone två gånger om
veckan. Med till tilltanke till matlagandet kan man äta fisk flere
gånger om veckan som huvudrätt och sidokost.