2006-06-02 (fredag)
Mycket god mat som tar ca en timme att tillaga.
6 st | lövbiffar |
salt | |
grovmalen svartpeppar | |
pommes (till 4 pers.) | |
½ st | gurka |
1 st | tomat |
(chilisås, Felix) |
- Tillaga stripsen i ugnen ca 1 timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Stek lövbiffarna någon minut per sida och krydda.
- Skölj och dela grönsakerna.
- Servera lövbiffarna med pommes, grönsaker och ev. en klick chilisås.
Sonen, 3 år: Först vägrade han att smaka lövbiffen. Sedan åt han glatt av allt utom tomaten och chilisåsen.
Dottern, 5 år: Tycker om pommes och grönsaker, köttet var bara lite halvgott.
Pappan: Tycker om maten, tar även lite chilisås.
Mamman: “God mat som hade varit ännu godare med lite béarnaisesås, men det kan man ju inte äta hur ofta som helst. Tyvärr.”
Kommentar: Uppskattad mat som lätt blir lite för stark om man inte ser upp.