2006-06-12 (måndag)
Årets första grillning kom sent men var mycket uppskattad.
7 st | fläskkotletter |
grillolja allround, Santa Maria | |
grillkrydda, Santa Maria | |
ca 23 st | potatisar, medelsmå |
flytande Milda | |
salt | |
ströbröd | |
½ st | gurka |
1 st | Lätt crème fraiche Vitlök, Skånemejerier |
- Torka och snitta kotletterna. Smeta in dem med grillolja och lägg i två plastpåsar. Häll i lite extra grillolja i påsarna innan du klämmer igen dem. Vänd runt dem lite då och då medan de väntar på att bli grillade.
- Skala potatisen och dela dem på längden.
- Lägg potatisen med snittytan nedåt och skär dem i ganska tunna skivor, men inte helt igenom.
- Lägg ett bakplåtspapper i spisens ugnsform och pussla ner de 46 potatishalvorna. Pensla med lite flytande Milda, sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Ta ut dem några gånger och pensla och salta. Strö ströbröd över potatisarna när de nästan är klara.
- Ta upp kotletterna ur påsarna, krydda med grillkrydda och lägg på grillen, vänd någon gång.
- Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
- Servera kotletterna m. hasselbackspotatis, vitlökssås samt gurka.
Sonen, 3 år: Åt stora mängder kött och potatis.
Dottern, 5 år: Åt stora mängder kött, potatis och gurka.
Pappan: Skippade såsen, var överförtjust i allt annat.
Mamman: “Mycket god mat, såsen var pricken över i:et.”
Kommentar: Grilla borde man göra oftare. Det tar lite mer än 1½ timme och alla blir mätta och glada.