2006-07-05 (onsdag)
Runt en timme tar denna rätt att tillaga.
4 st | skinkinnanlår |
lite | flytande Milda (till stekning) |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
malen ingefära, Santa Maria | |
släta pommes, Felix (till 4 pers.) | |
salt | |
1 påse | Café de Paris sås, BlåBand |
1 dl | vatten, kallt |
1 dl | mjölk |
30 g | margarin |
1 st | tomat |
1/4 st | gurka |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Stek köttet i lite flytande Milda. Krydda.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på paketet.
- Skölj och skiva tomaten och gurkan.
- Servera innanlåren med pommes, gurka, tomat och Café de Paris sås.
Sonen, 3 år: “Äcklig pommes!” Åt dock lite pommes och en del kött. Ratade sås och grönsaker helt.
Dottern, 5 år: Tyckte om allt och åt med god aptit.
Pappan: Hoppade över såsen. I övrigt var han lika förtjust i maten som dottern.
Mamman: Mycket nöjd med dagens middagsval.
Kommentar: Tre glada familjemedlemmar och en tjurig liten gnällspik. I vanliga fall borde han tycka om rätten. Hur som helst: detta kommer att hamna på menyn fler gånger.