2006-08-20 (söndag)
En inte alltför populär fiskrätt som tar ca 45 minuter att tillaga.
400 g | torskfilé i block, halvtinad |
potatis (till 4 pers.) | |
1 st | morot, normalstor |
1 påse | Citron- & Dillsås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
1 dl | mjölk |
salt | |
svartpeppar, grovmalen | |
½ st | citron |
(ev. kött) | |
(ev. kaffegrädde) |
- Skala och koka potatisen.
- Dela torsken i 2-3 cm tjocka skivor. Låt den sjuda 8-10 minuter.
- Skölj, skala och grovriv moroten.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Salta, peppra och droppa lite citronsaft över fisken när den är färdig.
- Servera fisken med kokt potatis, citron- & dillsås, rårivna morötter och en citronskiva.
Sonen, 4 år: Han gjorde ett tappert försök med fisken. Han tuggade och tuggade och såg riktigt plågad ut. Efter ett tag undrade han om han fick spotta ut den. Han fick potatis, morötter, kaffegrädde och lövbiff istället. Åt riktigt duktigt.
Dottern, 5 år: Smakar fisken men verkade lite kluven. Sade att den inte var god, men åt några tuggor extra. Älskade däremot såsen och potatisen, åt en hel del. Ratade morötterna. Även hon fick en lövbiff i stället för fisken.
Pappan: Tål ej fisk. Åt lövbiff, potatis och kaffegrädde istället. (Även lite citron.)
Mamman: “Hmm… Tråkig fisk. Illaluktande sås som smakar lustigt. Mindre goda potatis. Extremt sur citron. Morötterna smakade iallafall bra.”
Kommentar: Inte den godaste fisk jag ätit men barnen smakade den iallafall. Kanske för att vi bekantade oss med fisken först och de döpte den till “Bullen”.