Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-10-14 (lördag)
Kotletter

Mycket god husmanskost som tar ungefär 50 minuter att tillaga.

6 st kotletter
flytande Milda (att smörja in formen med)
Grillolja allround, Santa Maria
Allroundkrydda, Santa Maria
potatis (till 4 personer)
1 st “Ärter och morötter”, glasburk Findus
lite vetemjöl
en skvätt soja, Colorit
gelé
  1. Torka och snitta kotletterna.
  2. Lägg kotletterna i en insmord ugnsform.
  3. Häll över lite grillolja och smeta in kotletterna ordentligt, vänd dem och upprepa. Krydda med allroundkryddan, ena sidan räcker.
  4. Stek kotletterna mitt i ugnen i 225 grader i ca 35 minuter, vänd ej.
  5. Skala och koka potatisen.
  6. Blanda lite flytande Milda och vetemjöl på bottnen av en kastrull. Vispa ur ugnsformen med lite vatten och häll detta i kastrullen. Låt koka upp och puttra till rätt konsistens. Tillsätt lite colorit för färgens skull och smaka av med salt och allroundkrydda.
  7. Värm ärtorna och morötterna i en liten kastrull.
  8. Servera kotletterna med kokt potatis, ärtor & morötter, sås och gelé.

Sonen, 4 år: Äter en hel del kött och potatis, smakar även lite sås.
Dottern, 5 år: Äter mycket potatis, kött, sås och gelé. Smakar grönsakerna men tycker inte om dem.
Pappan: Älskar “kött, sås och potatis”-mat. Vanligtvis tycker han att burken med ärtor/morötter är för söt, men till kotletterna passade det tydligen.
Mamman: “Mycket gott!”

Kommentar: Brunsås, och nästan all annan mat, är godast när man gör den själv.

“Favorit i repris”-kommentar: Liknande rätten den 15:e september fast KELDA-såsen är utbytt mot egengjord brunsås och salladen är utbytt mot kokta ärtor och morötter. Klar förbättring.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se