Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-11-17 (fredag)
Kycklinggryta

Enkel rätt för två pers. som tar lite mer än en timme att tillaga.

potatis (till 2 pers)
2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
flytande Milda (att steka i)
salt
svartpeppar, grovmalen
paprikapulver, Santa Maria
3 dl vispgrädde
1/4-1/2 st hönsbuljongstärning, Knorr
1 brk “Hela tomater i tomatsås”
soja, Colorit
(sallad, tomat, gurka)
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skölj, ansa och dela kycklingen i mindre bitar.
  3. Skala och grovhacka löken.
  4. Fräs löken och kycklingen tillsammans i ett stekjärn/stekgryta.
  5. Häll i sparsamt med salt, peppar och paprikapulver.
  6. Häll i grädden, smula ner buljongtärningsbiten och rör om. Låt rätten småputtra ett tag.
  7. Hacka tomaterna i mindre bitar. Häll i hela burkinnehållet i kycklingröran.
  8. Använd Colorit till att ge grytan en aptitlig färg.
  9. Låt grytan småputtra tills kycklingen är klar rakt igenom. Smaka ev. av med mer kryddor.
  10. Skölj och skiva salladen, gurkan och tomaten.
  11. Servera kycklinggrytan med kokt potatis och sallad.

Sonen, 4 år: Vill inte smaka av “den dumma grytan”. Åt dock ganska mycket potatis, gurka och (avtorkad) kyckling.
Dottern, 5 år: Får även hon avtorkad kyckling och en massa potatis, gurka och tomat. Hon smakade iallafall av såsen, som hon inte gillade.
Mamman: “Oerhört mumsigt! Mycket god och gräddig smak. En av de bästa kycklingrätter jag smakat.”

Kommentar: Mycket enkelt, mycket gott.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se