2006-11-17 (fredag)
Enkel rätt för två pers. som tar lite mer än en timme att tillaga.
potatis (till 2 pers) | |
2 st | kycklingfiléer |
1 st | gul lök |
flytande Milda (att steka i) | |
salt | |
svartpeppar, grovmalen | |
paprikapulver, Santa Maria | |
3 dl | vispgrädde |
1/4-1/2 st | hönsbuljongstärning, Knorr |
1 brk | “Hela tomater i tomatsås” |
soja, Colorit | |
(sallad, tomat, gurka) |
- Skala och koka potatisen.
- Skölj, ansa och dela kycklingen i mindre bitar.
- Skala och grovhacka löken.
- Fräs löken och kycklingen tillsammans i ett stekjärn/stekgryta.
- Häll i sparsamt med salt, peppar och paprikapulver.
- Häll i grädden, smula ner buljongtärningsbiten och rör om. Låt rätten småputtra ett tag.
- Hacka tomaterna i mindre bitar. Häll i hela burkinnehållet i kycklingröran.
- Använd Colorit till att ge grytan en aptitlig färg.
- Låt grytan småputtra tills kycklingen är klar rakt igenom. Smaka ev. av med mer kryddor.
- Skölj och skiva salladen, gurkan och tomaten.
- Servera kycklinggrytan med kokt potatis och sallad.
Sonen, 4 år: Vill inte smaka av “den dumma grytan”. Åt dock ganska mycket potatis, gurka och (avtorkad) kyckling.
Dottern, 5 år: Får även hon avtorkad kyckling och en massa potatis, gurka och tomat. Hon smakade iallafall av såsen, som hon inte gillade.
Mamman: “Oerhört mumsigt! Mycket god och gräddig smak. En av de bästa kycklingrätter jag smakat.”
Kommentar: Mycket enkelt, mycket gott.