Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-01-03 (onsdag)
Morotsbiffar_01 Morotsbiffar_02

Vegetariska burgare som tar ca en timme att tillaga.

7 dl rårivna morötter (ca 4 normalstora hela)
1 dl solrosfrön
1 st gul lök
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmalen
1 dl ströbröd
2 st ägg
  1. Skala och råriv morötterna så det blir 7 dl.
  2. Kör solrosfröna i en mixer.
  3. Skala och riv löken.
  4. Blanda morötterna, fröna och löken.
  5. Häll i oljan och salta och peppra.
  6. Häll i ströbröd och ägg.
  7. Blanda tills det blir en jämn smet. Låt den vila ett tag.
  8. Forma 8-10 st små biffar som steks i olja några minuter på var sida i ett medelvamt stekjärn.
  9. Servera morotsbiffarna tillsammans med t.ex. spaghetti, klyftade tomater och salsa/chilisås/ketchup.

Sonen, 4 år: Smakade inte ens biffen, protesterade när vi ville “smutsa ner” hans tallrik med den. Äter iallafall stora mängder spaghetti med ketchup.
Dottern, 6 år: Smakar biffarna, men tycker inte om dem. Äter mycket av tomaterna och en hel del spaghetti med ketchup.
Pappan: “Det gick att äta, men jag vill inte äta det igen. Hade förväntat mig mer morotssmak. Men de liknade biffar iallafall.”
Mamman: “Biffarna hade en stickande parfymbismak som inte föll mig i smaken alls. Tror att det beror på solrosfröna.”

Kommentar: Utgick från ett recept som jag hittade på vegetariskt.com. Om jag gör om rätten igen så kommer jag att även att hoppa över solrosfröna. Tror att biffarna blir godare då.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se