Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-01-09 (tisdag)
Stroganoff

Klassisk rätt som tar ca en timme att tillaga.

ca 400 g färdigstrimlat “Biff-Stroganoff-kött”
1-2 st gul lök
lite flytande Milda (att steka i)
  salt
  svartpeppar
2-2½ msk tomatpuré, Slotts delikatesskryddad (eller annan)
1-2 dl vatten
2 dl crème fraiche
—-  
  ris (till 4 pers)
  smörgåsgurka
  1. Strimla ev. köttet. (Brukar vara för stora bitar i paketen.)
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn köttet och lägg det på ett fat.
  4. Bryn löken och lägg tillbaka köttet i stekjärnet.
  5. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och tillsätt vatten.
  6. Efterstek under lock på svag värme tills köttet är färdigstekt.
  7. Häll i crème fraiche och låt den puttra med någon minut.
  8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
  9. Servera Biff Stroganoff till kokt ris och smörgåsgurka.

Sonen, 4 år: Äter ganska mycket ris.
Dottern, 6 år: Smakar köttet, men tycker inte om det. Är inte så förtjust i riset eller smörgåsgurkan heller.
Pappan: Äter det under svag protest. Tycker inte om rätter med crème fraiche. Smakar tydligen för surt.
Mamman: “Smaskigt! Mycket gott och otroligt mäktigt. Synd att vi inte har detta oftare.”

Kommentar: Mamman är överlycklig, pappan är ganska nollställd och barnen är upproriska. Inte lätt att göra alla till lags.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se