2007-01-09 (tisdag)
Klassisk rätt som tar ca en timme att tillaga.
ca 400 g | färdigstrimlat “Biff-Stroganoff-kött” |
1-2 st | gul lök |
lite | flytande Milda (att steka i) |
salt | |
svartpeppar | |
2-2½ msk | tomatpuré, Slotts delikatesskryddad (eller annan) |
1-2 dl | vatten |
2 dl | crème fraiche |
—- | |
ris (till 4 pers) | |
smörgåsgurka |
- Strimla ev. köttet. (Brukar vara för stora bitar i paketen.)
- Skala och hacka löken.
- Bryn köttet och lägg det på ett fat.
- Bryn löken och lägg tillbaka köttet i stekjärnet.
- Krydda med salt, peppar, tomatpuré och tillsätt vatten.
- Efterstek under lock på svag värme tills köttet är färdigstekt.
- Häll i crème fraiche och låt den puttra med någon minut.
- Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
- Servera Biff Stroganoff till kokt ris och smörgåsgurka.
Sonen, 4 år: Äter ganska mycket ris.
Dottern, 6 år: Smakar köttet, men tycker inte om det. Är inte så förtjust i riset eller smörgåsgurkan heller.
Pappan: Äter det under svag protest. Tycker inte om rätter med crème fraiche. Smakar tydligen för surt.
Mamman: “Smaskigt! Mycket gott och otroligt mäktigt. Synd att vi inte har detta oftare.”
Kommentar: Mamman är överlycklig, pappan är ganska nollställd och barnen är upproriska. Inte lätt att göra alla till lags.