2007-03-08 (torsdag)
Recept på en festlig middag till 4 pers. som tar lite mer än en timme att tillaga.
4 st | vardagsbiffar |
lite | flytande Milda (att steka i) |
lite | salt |
lite | svartpeppar |
4 port. | pommes frites, Felix |
salladsmixdipp och sallad |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Torka av och stek köttet i lite flytande Milda. Salta och peppra.
- Servera köttet med pommes frites, salladsmixdipp och sallad.
Sonen, 4 år: Åt mycket pommes, kött och gurka.
Dottern, 6 år: Oturligt nog fick hon den en seg köttbit och ville därför inte ha något kött. Pommes, gurka och körsbärstomater åt hon däremot mycket av.
Pappan: Nöjd med middagen, trots att hans första köttbit var en aning seg .
Mamman: “Mums! Min köttbit var mycket mör och fin, såsen och salladen hade samma goda smak och pommes är ju aldrig fel.”
Kommentar: Pappan stod för stekningen av köttet, vilket han klarade galant. Perfekt ljust rosa köttbitar. Inuti, alltså.