2007-04-18 (onsdag)
Ett middagsrecept på stekt fläskytterfilé som tar lite mer än 1½ timme att tillaga.
500 g | fläskytterfilé |
1 påse | Caj P. allround marinad, 60 ml |
lite | flytande Milda (att steka i) |
4 port. | Pommes Chateau, Felix |
salt | |
“Broccoli, majs, ärter”, djupfryst Findus | |
Dinner Sauce Garlic, Knorr (glasflaska 250 ml) | |
chilisås, Felix | |
ketchup, Felix |
- Putsa och skiva ytterfilén i ca 1-2 cm tjocka skivor.
- Häll marinaden i en skål och vänd ner köttskivorna.
- Låt de marineras i ca 40 min. Vänd då och då.
- Tillaga potatisklyftorna i mitten av ugnen i 225 grader ca en timme. Vänd och salta lite då och då.
- Torka av köttet och stek det på stekjärn tills det är genomstekt. Ingen kryddning behövs.
- Koka grönsakerna i 1-2 minuter, häll i lite kallt vatten och låt stå med locket på i ca 5 minuter innan du häller av vattnet.
- Servera ytterfilén med potatisklyftor, kokta grönsaker och vitlökssås/chilisås/ketchup.
Sonen, 4 år: Skippar grönsakerna men äter desto mer kött och potatis. Är även riktigt glad för chilisås och ketchup.
Dottern, 6 år: Äter inte så mycket kött, men en hel del grönsaker. Potatis, ketchup och chilisås åt hon desto mer utav.
Pappan: “Jag tycker inte om grönsaker, men om jag tar några nu, så kan jag njuta av andra portionen.” Tyckte verkligen om maten, iallafall andra portionen.
Mamman: Den enda som tyckte om grönsakerna och vitlökssåsen. Åt glatt av allt utom ketchupen.
Kommentar: Testade en ny marinad som var mycket god. Extra plus för att man inte behövde krydda extra. Mycket trevlig middagrätt, alla verkade nöjda.