2007-04-29 (söndag)
Välfyllda burritos i Santa Marias tappning.
0,8-1 kg | fläskfärs |
2 st | Burrito spice mix, 30g, Santa Maria |
2 st | Wrap Tortilla original Big Size, 6-pack, Santa Maria |
1 st | Taco Sauce medium, 230 g, Santa Maria |
1 st | gurka |
2 st | tomater |
1 st | lök |
majs, djupfrysta, Findus | |
Herrgårdsost |
- Lägg fläskfärsen i en stekpanna utan matfett. Börja på svag värme, öka efterhand som fettet smälter. Bryn köttfärsen.
- Häll upp majsen i en kastrull, täck med kallt vatten och låt koka upp. Dra sedan kastrullen från plattan, tillsätt 2 dl kallt vatten och låt stå några minuter med locket på.
- När köttfärsen är klar tillsätts 1½-2 dl vatten samt de två kryddmixpåsarna. Blanda och låt puttra i ca 10 min, eller tills vattnet kokat in.
- Skölj och hacka tomat och gurka. Hacka löken.
- Värm tortillabröden några minuter i ugnen i ca 150-200 grader.
- Riv en bit ost.
- Häll upp köttfärsen, tacosåsen, gurkan, tomaten, majsen, löken och den rivna osten i olika skålar.
- Låt var och en fylla sina tortillabröd.
Sonen, 4 år: Fyller sitt bröd med lite köttfärs och mycket gurka, majs och ost.
Dottern, 6 år: Verkar inte märka att det är en annan kryddning än vanligt, utan äter mycket av allt! Även lök och sås.
Pappan: Besviken, men åt ändå. Tyckte inte att det smakade illa, men inte heller så bra som han hade förväntat sig.
Mamman: “Njae… detta var inte vad jag hoppats på. Fungerar som maträtt, men kommer inte upp i taco/tortillas-klass.”
Kommentar: Testade burrito-kryddmixen från Santa Maria för att se om man kunde variera sig. Kom fram till att man inte ska ändra på ett vinnande recept.