2007-06-02 (lördag)
Mört kött, utsökta potatisar och två goda såser. Lite väl lyxigt, men gott.
2 st | kalvinnanlår |
lite | flytande Milda (till stekning) |
salt | |
vitpeppar, malen | |
färskpotatis, kokta, kalla och delade i mindre bitar | |
1 st | purjolök, liten, snittad, sköljd och skivad |
1/4 st | gurka |
1 st | tomat |
2 st | salladsblad |
1 påse | bèarnaisesås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
30 g | margarin |
Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) | |
Provencale Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) |
- Stek potatisarna så de får lite färg. Ta sedan upp dem från stekjärnet.
- Fräs purjon lite lätt, tillsätt potatisen och rör runt lite. Klart!
- Skölj och dela salladsingredienserna i mindre bitar.
- Tillaga béarnaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek köttet några minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Servera kalven med de stekta nypotatisarna, salladen och olika såser.
Pappan: Berömde maten mer än en gång. Tog ingen béarnaise, men smakade de andra såserna. Barbecuesåsen är han mycket glad för men Provencalesåsen ratade han.
Mamman: Håller med pappan på alla punkter utom béarnaisen, som jag älskar. Provencalesåsen var verkligen inte god, men annars så var maten helt enkelt utsökt. Mums!
Kommentar: Första gången vi tillagade kalvkött. Den lokala affären fick en hel del kött över och sänkte priset rejält på det som gick ut samma dag. Ett riktigt fynd med andra ord.