2007-06-14 (torsdag)
Receptet ger en god sås och söta grönsaker och tar ca 30 minuter att tillaga.
1 st | gul lök |
1 st | gul paprika |
lite | rapsolja (att steka i) |
5 dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
3 msk | maizena |
(salt, vitpeppar) |
- Skala och skiva löken.
- Skölj, rensa ur och skiva paprikan.
- Fräs lök och paprika i lite olja tills de blir mjuka men inte får färg.
- Häll i vattnet och låt det koka upp.
- Smula i buljongtärningen och låt det puttra ett litet tag.
- Blanda i maizenan och låt puttra någon minut till.
- Smaka ev. av med salt och vitpeppar.
- Servera såsen och grönsakerna till potatis- och kötträtter.
Sonen, 4 år: Smakade faktiskt såsen, men tyckte inte om den.
Dottern, 6 år: Både smakade och tyckte om såsen, iallafall till en början. “Rätt så god, men en portion räcker.”
Pappan: “Den slank igenom. Godare än vad jag trodde det skulle vara. Hade inga större förhoppningar.”
Mamman: “Söt, god sås och söta grönsaker. Trevligt att kunna variera så att det inte alltid är kaffegrädde till nypotatisen.”
Kommentar: Först hade jag tänkt att stoppa i köttet i lök- och paprikesåsen, därför hade jag tagit fram köttbuljongen. Men innan jag var klar så hade jag bestämt mig för en annan sorts kött och därför blev grönsakerna ensamma i stekjärnet, men buljongen åkte med ändå.
Borde kanske vara grönsaksbuljong, men detta blev bra så det använder jag i fortsättningen också. Är inte så glad för grönsaksvarianten i vilket fall som helst.
Vi hade nypotatis och kotletter till detta, vilket passade utmärkt. Det fanns de som även hade en klick svartvinbärsgelé bredvid och lite piffi-all-krydda på potatisen. Passade tydligen det också.