2007-10-07 (söndag)
God lördagsmiddag för två som tar ca en timme att tillaga.
2 st | vardagsbiffar |
flytande Milda (att steka i) | |
svartpeppar, malen | |
salt | |
Pommes Chateau, Felix | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
broccolibuketter, frysta, Findus | |
Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) |
- Tillaga potatisklyftorna i mitten av ugnen i 225 grader ca 45 minuter. Vänd och salta lite då och då. Krydda även lite lätt med Piffin.
- Torka av köttet, som ska vara rumstempererat, och stek det på stekjärn några minuter per sida. Salta och peppra. (Här är det ganska individuellt hur blodigt/välstekt man vill ha köttet.)
- Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten, salta lätt och låt koka 1-2 minuter. Häll i lite kallt vatten och låt stå med locket på i ca 5 minuter innan du häller av vattnet.
- Servera vardagsbiffarna med potatisklyftor, kokta broccolibuketter och bbq-sås.
Pappan: “Mums! Detta gjorde kocken bra” sade han flera gånger. (Det var jag som var kocken. Brukar annars vara han som steker de få gånger vi har biffar.)
Mamman: “Mycket god och blodig biff! Tillbehören var inte dumma de heller.”
Kommentar: Vuxenmiddag med ett spanskt rödvin, Señorío de los Llanos Reserva (2685), som vi båda tyckte mycket bra om. (Ska egentligen serveras till kyckling, gris eller lamm, men detta gick bra det med.)