2007-10-28 (söndag)
Snabbt, gott och lättbakat bröd som bör ätas nybakat. Receptet ger två scones.
4 ½ dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
½ tsk | salt |
50 g | margarin |
2 dl | mjölk |
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Blanda även ner margarinet i bunken. Går lättast med fingrarna.
- Häll i mjölken och rör med en slev tills det är någerlunda slätt.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Dela i två delar.
- Forma till två stora kakor som läggs på bakplåtspapper på en bakplåt.
- Gör ett kryss i kakorna och nagga dem med en gaffel.
- Baka brödet i 225 grader, mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Servera sconesen med smör och ost till t.ex. en pastasallad.
Sonen, 5 år: Smakade motvilligt och ratade det direkt.
Dottern, 6 år: Även hon smakade det motvilligt, men hon åt iallafall några tuggor innan hon ratade det.
Pappan: Inte imponerad. Muttrade något om att det inte alls var vad han kallade hembakat bröd.
Mamman: “Jag tyckte det var gott, för att vara scones. De andra visste nog inte vad scones var för något och hade förmodligen för höga förväntningar.”
Kommentar: Mycket bra recept på scones, som dock inte uppskattades av så många…
(Andra bloggar om: recept, mat, scones, bröd, barn, familj, matblogg)