2007-11-01 (torsdag)
Runt en timme tar denna fyramannamiddag att tillaga.
4 st | skinkinnanlår |
lite | flytande Milda (till stekning) |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
1 påse | pommes frites, Felix 900 g |
salt | |
1 påse | Grönpepparsås, BlåBand |
½ dl | vatten, kallt |
2 dl | mjölk |
1/4 påse | Broccoli mexicana, Findus (majs, broccoli, röd paprika) |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Stek köttet några minuter per sida i lite flytande Milda. Krydda.
- Häll grönsakerna i en kastrull, täck med kallt vatten. Låt koka i ca 1 minut. Slå på 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattnet.
- Vispa ner såspulvret i ½ dl kallt vatten och 2 dl mjölk. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 2 minuter.
- Servera innanlåren med pommes, kokta grönsaker och grönpepparsås.
Sonen, 5 år: Smakade varken sås eller grönsaker, men åt desto mer kött och pommes, trots att han tydligen inte längre tycker om någon annan pommes än den på McDonalds.
Dottern, 6 år: Gav godkänt till grönsaksblandningen, trots att hon inte var så förtjust i paprikan. Köttet och pommesen tyckte hon däremot bra om.
Pappan: Hoppade över såsen, men åt annat glatt av allt.
Mamman: “Mums!” (Den enda som godkänner allt på menyn.)
Kommentar: Det stod “Ny godare smak!” på grönpepparsåspaketet och det stämde faktiskt. De har lyckats få bort den lilla irriterande bismaken den hade innan.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, skinkinnanlår, familj, matblogg)