2008-02-06 (onsdag)
Recept på en god tacofiskgratäng av pangasius (hajmal).
1 påse | Pangasius, Findus, 400 g (eller annan vit fisk, t.ex. torsk) |
½ tsk | salt |
2½ dl | vispgrädde |
½ dl | Taco Sauce Medium, Santa Maria |
2 dl | riven ost, TexMex |
15-20 st | Nachos Chips, Santa Maria |
- Tina fisken och lägg den i en smord, ugnssäker form.
- Salta fisken.
- Blanda grädde, tacosås och riven ost och häll över fisken.
- Krossa chipsen och strö ovanpå gratängen.
- Tillaga fisken i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
- Servera tacofisken tillsammans med kokt potatis samt en blandad sallad eller kokta grönsaker.
Sonen, 5 år: Vägrade smaka.
Dottern, 7 år: Verkade lite nyfiken, men lät bli. Hon är inte så glad för mat som hon inte kan identifiera.
Mamman: “Mycket gott! Blir lite väl mäktigt efter ett tag p.g.a. vispgrädden. Skulle kanske ha tagit ett lättare alternativ.”
Kommentar: Receptet, som här är lite justerat, hittade jag på arla.se. Jag hade inte så många nachos kvar efter tacomiddagen, så det blev lite väl lite. Får spara fler nästa gång.
(Andra bloggar om: recept, mat, barn, fisk, matblogg, middag)