Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-02-10 (söndag)
grönpepparsås

Lite mer än en timme tar denna uppskattade middag att tillaga.

4-6 st fläskkotletter
4 port. Pommes Chateau, Felix
lite flytande Milda smör (att steka i)
lite salt
lite Piffi Allkrydda, Kockens
1 påse grönpepparsås, Blå Band
2 dl standardmjölk
½ dl vatten
lite Broccoli mexicana, Findus (majs, broccoli, röd paprika)
(ev. gurka)
(ketchup)
  1. Tillaga potatisklyftorna ca en timme i 225 graders värme. Vänd, salta och piffa lite då och då.
  2. Torka av kotletterna och snitta fettkanterna.
  3. Stek kotletterna några minuter på varje sida i lite flytande Milda, tills de är genomstekta. Krydda med Piffi.
  4. Tillaga grönsakerna enl. instruktionerna på påsen.
  5. Vispa ner såspulvret i 2 dl mjölk och ½ dl vatten, koka upp och sjud 2 minuter under omrörning.
  6. Servera kotletterna med potatisklyftorna, grönpepparsåsen och de kokta grönsakerna eller lite skivad gurka.

Sonen, 5 år: Älskar kött. Åt även en del potatisklyftor, gurkbitar och ketchup.
Dottern, 7 år: Var inte så sugen på kött, men åt massor med potatisklyftor, grönsaker och ketchup.
Pappan: “Jättegott! Det godaste jag ätit på länge.” Hoppade dock över grönsakerna eftersom det nästan bara var majskorn, vilket han inte gillar.
Mamman: “Mycket gott… såsen passade bra ihop med kotletterna.”

Kommentar: Alla var nöjda, så det var en klart godkänd middag.

Uppdaterat: Ännu godare blir det om man gör hemlagade potatisklyftor, se “Grillade kotletter m. potatisklyftor och vitlökssås” (Vi har även justerat lite i receptet då vi numera använder smör i stället för flytande Milda.)

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se