2008-06-19 (torsdag)

Mycket god röra som passar utmärkt till grillat kött och färskpotatis.
ca 3/4 st | rödlök |
1 knippe | gräslök |
2 dl | crème fraîche |
lite | salt |
lite | svartpeppar, malen |
- Skala och hacka rödlöken.
- Skölj och klipp gräslöken i mindre bitar.
- Blanda crème fraîche, rödlök och gräslök i en skål.
- Salta och peppra efter smak. Låt stå svalt ett tag.
Sonen, 5 år: Smakar inte.
Dottern, 7 år: Smakar lite försiktigt, säger att den var god men äter inte så mycket av den.
Pappan: Tycker inte om crème fraîche och smakar därför inte.
Mamman: “Mycket, mycket god. Varför har jag aldrig gjort detta förut? Så enkelt och så gott.”
Kommentar: Mycket god sås som kommer att hamna på vårt enkla midsommarbord i morgon.
I år ska jag även komplettera med något nytt recept. Kanske kan man hitta något roligt på expressens, dn:s eller aftonbladets förslag till midsommarmat? Lite förnyelse skadar aldrig.
(Andra bloggar om: mat, recept, midsommar, midsommarmat, grillat, såser)