Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-07-18 (fredag)
kassler grillat

Kasslerskivor blir extra goda efter några minuter på grillen.

1 bit kassler
svartpeppar, grovmalen
rapsolja
salt
färskpotatis (till fyra personer)
röra med crème fraîche och sambal oelek, se recept
kaffegrädde
blandad sallad
  1. Skär kasslern i lagom tjocka bitar. Pensla dem med lite olja och krydda med svartpeppar. Låt ligga och dra ett tag.
  2. Skrubba och koka nypotatisen.
  3. Torka av kasslern lite lätt. Grilla några minuter per sida, tills de fått en fin färg.
  4. Skölj och dela grönsakerna till salladen.
  5. Servera kasslerskivorna tillsammans med färskpotatis, sambalröra, ev. kaffegrädde samt någon form av blandad sallad.

Sonen, 5 år: Tyckte väldigt bra om både köttet, potatisen, kaffegrädden och gurkan. Mycket nöjd.
Dottern, 7 år: Åt inte så mycket av köttet och ville inte ha någon röra/grädde. Potatisen och grönsakerna åt hon däremot mycket av. Älskar potatis!
Pappan: “Mums, mums, mums!” (Han smakade inte heller av röran.)
Mamman: “Den heta sambal-oelek-röran passade väldigt bra ihop med den salt-peppriga kasslern. Mycket gott.”

Kommentar: Kassler är ett bra “nybörjarkött” för ovana grillmästare eftersom det redan är tillagat och endast behöver få en fin yta på grillen.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se