Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-09-28 (söndag)
vaniljsås

Enkel vaniljsås som inte behöver sjuda och svalna utan vispas ihop direkt.

3 st ägg-gulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vanillinsocker
  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Vispa vispgrädden fast.
  3. Blanda äggsmet, vispgrädde och vanillin väl.
  4. Låt såsen stå ett tag i kylskåpet innan den serveras.

Sonen, 6 år: Familjens gottegris tyckte att den var jättegod och hade utan problem kunnat tömma hela skålen om ingen stoppat honom.
Dottern, 7 år: Tyckte den var helt OK.
Pappan: Först tyckte han att den var jättegod och märkte ingen skillnad från en “vanlig” vaniljsås. Efter ett tag så klagade han dock på att den smakade alldeles för mycket grädde.
Mamman: “Mycket god sås med kraftig vaniljsmak. Håller dock med pappan att det blir lite väl maffigt efter ett tag. God i små portioner m.a.o.”

Kommentar: Vaniljsåsen jag normalt gör själv, se recept, innehåller mjölk och potatismjöl och ska både sjuda och svalna. Saknar man tid och/eller mjölk så går det alldeles utmärkt med denna något gräddiga variant.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se