2008-12-11 (torsdag)
Varm choklad med en smak av pepparkakor. Kanske något för utflykten?
1 liter | mjölk |
4 tsk | kakao |
8 tsk | strösocker |
2 tsk | kanel |
1 krm | mald nejlika |
2 krm | vaniljsocker |
- Häll mjölken i en kastrull.
- Vispa ner övriga ingredienser. Värm under omrörning.
Sonen, 6 år: “Vill inte ha!”
Dottern, 8 år: “Jag vet inte vad jag tycker… kanske god… kanske inte. Smakar konstigt…” Hon drack två muggar, så helt fel tyckte hon nog inte att det smakade.
Pappan: Lyckligt omedveten om fruns nya pepparkaksförsök. 🙂
Mamman: “Håller med dottern. Den smakar konstigt. Inte dumt, men smakerna verkar inte passa ihop. Skoj att ha testat en gång, inget man gör igen.”
Kommentar: Jag hittade detta recept på aftonbladet.se och eftersom jag är svag för alla former av pepparkaksblandningar så var jag helt enkelt tvungen att testa även detta. Skojigt, men inte överdrivet lyckat.
(Andra bloggar om: dryck, mellanmål, barn, choklad, utflykt, familj)
Tycker du om pepparkaka kan jag tipsa om tilltugg till glöggen:
tunnbröd som man breder på creme fraiche blandat med ädelost, krossar pepparkakor och strör över, rullar ihop och skär i lagom munsbitar. Jättegott!
maria, tack så mycket för tipset. 🙂 Det låter som att det skulle passa mig alldeles utmärkt. Värt ett försök.
Mmmm, ska absolut provas inför morgondagens promenad med familjen på stranden….
Hälsningar Mamma Mat