2009-03-08 (söndag)
Receptet ger fyra portionsstora pizzor som tar ca 1½ timme att tillaga.
25 g | jäst |
1½ dl | vatten, 37 grader |
2 tsk | rapsolja |
½ tsk | salt |
3½ dl | vetemjöl |
— | |
1 st | gul lök, skivad |
1 bit | röd paprika, skivad |
ca 500 g | köttfärs (fläsk- eller blandfärs) |
1 påse | tacokryddmix |
lite | tacosås, salsa eller ketchup |
lite | ost |
- Smula ner jästen i en bunke. Lös jästen i lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet.
- Tillsätt lite mjöl åt gången och arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt jäsa i bunken under en bakduk i 30-40 minuter.
- Bryn köttfärsen, tillsätt kryddblandning samt vatten enligt anvisningarna på påsen. Låt puttra tills vattnet kokat in.
- Tag upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut till fyra tunna pizzor.
- Lägg pizzabottnarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, två på varje.
- Bred lite tacosås/salsa/ketchup över bottnarna, förutom någon cm i kanten.
- Fördela köttfärsen över pizzorna och lägg lök- och paprikaringar ovanpå.
- Riv osten och strö ut ett tunt lager över pizzorna.
- Grädda i ca 225 grader tills pizzan fått fin färg och är färdiggräddad, ca 8-15 minuter.
- Servera pizzan tillsammans med en hemlagad pizzasallad.
Sonen, 6 år: Tyckte om de knapriga kanterna men inte resten av pizzan.
Dottern, 8 år: Åt en hel del men tröttnade efter ett tag.
Mamman: “Inte dumt alls. Hembakat är godast och tacosmak är aldrig fel.”
Kommentar: Ännu enklare blir det om man använder sig utav rester från en tacomiddag. Bra sätt att variera sina tacorester på, synd bara att barnen inte var med på noterna. 🙂
(Andra bloggar om: recept, pizza, taco, mat, barn, rester, familj)
Det här ser enkelt och gott ut. Nu blev jag sugen på hemmagjord pizza! Det får hamna på nästa veckas matsedel! 🙂
Ha en skön kväll!
kram Karin