2009-04-25 (lördag)


En god, snabb, enkel, billig, smakrik men ganska mild tacosås.
½ st | liten lök |
2 tsk | vitvinsvinäger |
ca 1 brk | hela tomater i burk (använd lite av vätskan + alla tomaterna) |
1 tsk | chili-pulver |
1 krm | svartpeppar |
1 tsk | socker |
½ tsk | salt |
- Skala och hacka löken fint.
- Hacka tomaterna fint.
- Blanda alla ingredienserna i en skål. Låt stå och dra en stund innan serveringen.
- Servera såsen till tacos eller liknande.
Sonen, 6 år: Ville inte ha.
Dottern, 8 år: Smakade endast en pytteliten klick, som hon dock tyckte om.
Pappan: “Smakar gott, inte för stark.”
Mamman: “Mycket god. Smakar mycket men inte så starkt.”
Kommentar: Detta är en förbättrad variant av tacosåsen jag försökte mig på innan. Det blev mycket bättre med vinäger i stället för citron samt att finhacka löken lite mer. Denna gången var löken inte heller lika stark som sist, vilket gjorde att det blev ännu bättre.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, matblogg, såser, tillbehör, taco)
Detta kommer jag definitivt testa!
Hej! Gjorde denna idag, den gjorde succé 🙂 Tack för receptet! 🙂