2009-05-07 (torsdag)
En mycket uppskattad middag, klar på ca 40 minuter.
1 st | grillad kyckling |
potatis (till fyra pers.) | |
½ st | gul lök |
½-1 st | gurka |
kaffegrädde (till servering) | |
salt (till servering) |
- Skala och koka potatisarna.
- Skala och hacka löken.
- Rensa kycklingen.
- Skölj och skiva gurkan.
- Servera kycklingen med kokt potatis, kaffegrädde, lökhack, salt och gurkskivor.
Sonen, 6 år: “Jag älskar kyckling” sade han överlyckligt när han tog sin andra eller tredje portion. För en gångs skull var det han som blev klar sist. Åt mycket av allt förutom löken.
Dottern, 8 år: Även hon tyckte om kycklingen och åt mycket av allt utom grädden. Det såg lite torrt ut men hon var väldigt nöjd.
Pappan: Åt med god aptit och såg väldigt belåten ut.
Mamman: “Först var jag lite tveksam till om grillad kyckling och kaffegrädde passade ihop, men det gjorde det. Mycket gott! Betydligt bättre än köttbullar.”
Kommentar: Egentligen hade jag planerat att vi skulle ha köttbullar till potatisen och grädden men skickar man en hungrig man till affären innan maten så får man tydligen räkna med att han kommer hem med oväntade saker. 🙂 Ingen klagade i alla fall utan alla var nöjda med middagen.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, barn, kyckling, middag)