2009-08-10 (måndag)
Lyxigt stor lunchmacka med rostbiff, remouladsås och rostad lök.
2 skivor | Skogaholmslimpa, bageri Skogaholm |
lite | Bregott |
1-2 st | salladsblad |
några skivor | rostbiff |
lite | Remouladsås, Felix |
lite | rostad lök |
- Skölj och torka salladen.
- Skär loss underkanten från mackorna och placerad bitarna mot varandra så att de bildar en enda stor smörgås.
- Bred Bregott på mackan.
- Lägg på salladen.
- Lägg på skivor av rostbiff.
- Toppa med remouladsås och rostad lök.
Mamman: “Mycket god macka som mättar ett bra tag.”
Kommentar: Rostbiff hör inte till vanligheterna här hemma men är lika uppskattad (av mig i alla fall) varje gång. Nu testade jag även Felix remouladsås, som var väldigt mild i smaken jämfört med andra liknande såser jag smakat. Fungerade fint under den rostade löken men jag tror att den kan vara för smaklös för att passa tillsammans med stekt fisk. Det blir till att testa det senare.
(Andra bloggar om: mat, recept, smörgås, macka, remoulad, Felix)