2009-08-31 (måndag)
Enkelt, gott, färgglatt och snabbt fixat.
½ st | squash / zucchini |
1 st | röd paprika |
½ st | purjolök |
1 klick | smör |
- Skölj och strimla zucchinin.
- Skölj, rensa ur och strimla paprikan.
- Snitta, skölj och strimla purjolöken.
- Fräs grönsakerna några minuter i lite smör i ett stekjärn tills de börjar bli lite mjukare men inte så länge att de blir tråkigt sladdriga.
- Servera grönsaksfräset som tillbehör till t.ex. stekt kött och potatis.
Sonen, 7 år: Smakade motvilligt. Tyckte ej om det.
Dottern, 8 år: Smakade motvilligt. Tyckte ej om det.
Pappan: Åt mycket av grönsaksblandingen och tog med sig resterna i sin matlåda dagen efter. Mer än godkänt m.a.o.
Mamman: “Här har jag varken saltat eller kryddad något men ändå så fick det en mycket god och tydlig smak. Mumsigt! Bra som variation till den vanliga salladen.”
Kommentar: Vi serverade dessa grönsaker till stekt kassler och potatisklyftor, vilket det passade väldigt bra till.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, grönsaker, tillbehör, familj, barn)
Så fräscht och gott!