2009-09-07 (måndag)
Med lite genvägar så blir även den enklaste gillmiddag lite halvlyxig.
5 st | fläskkotletter |
Grillolja allround, Santa Maria | |
Grillkrydda, Santa Maria | |
pommes frites (till fyra pers.) | |
salt | |
Hot Chili Sauce, GourmetGruppen | |
Grillsallad, ICA (mix av lollo biondo, rosésallat ruccola, morot och purjolök) |
- Förbered kotletterna: klipp bort ben, snitta och torka.
- Smörj in kotletterna med lite grillolja och låt dem stå i kylskåpet och marineras ett tag, helst några timmar. Ta fram köttet från kylskåpet ca en halvtimme innan du ska grilla.
- Tillaga pommesen enligt anvisningarna på påsen. Vänd och salta lite då och då.
- Torka av marinaden från kotletterna och krydda båda sidorna med grillkrydda.
- Grilla kotletterna.
- Skölj och rist salladen.
- Servera kotletterna med pommes frites, sallad och chilisås.
Sonen, 7 år: “Såsen var för stark.” Nöjde sig med kött, pommes och ketchup.
Dottern, 8 år: Hoppade över salladen och gav toppbetyg till kött, pommes och sås.
Pappan: Tycker att såsen var lite väl stark men god. Precis som barnen så hoppar han över salladen och äter glatt utav kött och pommes.
Mamman: “Såsen är lätt en av de godaste grillsåser jag smakat, dock väldigt stark. Grillsalladen var även den god men innehöll en salladssort (vilken?) som jag inte är så glad för. Köttet och pommesen var goda som vanligt.”
Kommentar: Grillsäsongen går sakta mot sitt slut men än är den inte över. Det finns fortfarande mängder med, mer eller mindre nya, produkter att testa i butikshyllorna. 😀
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, grillning, barn, familj, middag, tester)
Häftig sida. Kommer att göra ett inlägg på min sida snart om maten på min sons dagis. De har fantastisk mat där och en kock som brinner för sin uppgift.