2009-11-09 (måndag)
Gott och fruktigt mellanmål.
1 st | äpple |
lite | kanel |
ca 1 dl | KESO naturell |
- Skölj, skala och hacka äpplet i mindre bitar.
- Pudra kanel över äppelbitarna och rör runt.
- Blanda i lämplig mängd KESO.
- Servera KESO-blandningen som den är eller tillsammans med en bit bröd, skorpa eller liknande.
Sonen, 7 år: Tycker om äppel men vill inte ha någon KESO eller kanel. Föredrar gröna äpplen i klyftor med skalet på.
Dottern, 8 år: Inte heller hon vill ha KESO eller kanel. Hon föredrar dock röda äpplen och vill helst ha dem skalade.
Mamman: “Mumsigt. Äppel och kanel är en god kombination som tydligen även passar bra ihop med KESO.”
Kommentar: Vill man öka sitt fruktintag men inte är så glad för att äta frukter rakt upp och ner så kan man testa att blanda dem i en fruktsallad eller, som här, i en kryddad KESO-blandning. Endast fantasin sätter gränser.
(Andra bloggar om: recept, mat, mellanmål, keso, frukt, barn)