2009-11-23 (måndag)
God mellanmåls- eller lunchsmörgås med rikligt med Aromat-kryddad tonfisk.
1 skiva | Pågen Guldkorn |
lite | Bregott |
1 brk | tonfisk, Abba, 95 g |
lite | Aromat |
1 st | salladsblad |
2 st | mini-tomater |
- Skölj och torka salladen.
- Skölj och skiva tomaterna.
- Häll av vattnet från burken häll upp tonfisken i en skål, dela eventuellt i lite mindre bitar. Dofta över med Aromat och blanda lite lätt.
- Bred Bregott på mackan.
- Lägg på salladen, tonfisken och tomatskivorna.
Mamman: “Matig och god macka som passar lika bra till frukost som till mellanmål eller lunch. Ett kokt ägg vid sidan om hade då passat bra till.”
Kommentar: För ett tag sedan testade vi ett nytt bröd: Pågen Guldkorn. Jag var den enda som tyckte om brödet. Därför passade det bra med tonfisk som pålägg eftersom ingen av de övriga familjemedlemmarna äter det heller.
(Andra bloggar om: mat, recept, smörgås, macka, tonfisk, lunch)