2009-12-09 (onsdag)
Gott avokadotillbehör med en frisk smak av citron.
1 st | avokado |
1 st | stor tomat |
½ st | liten rödlök |
lite | pressad citronsaft |
lite | rapsolja |
lite | salt |
lite | svartpeppar, malen |
- Skala, halvera och hacka rödlöken.
- Skölj och hacka tomaten.
- Halvera avokadon, ta ur kärnan, gröp ur fruktköttet och dela det i mindre bitar.
- Blanda lök, tomat och avokado i en skål.
- Pressa över lite citronsaft, häll i lite olja och smaka av med lite salt och peppar. Blanda väl.
- Servera salsan som tillbehör till olika varmrätter.
Mamman: “Mycket gott. Den friska citronsmaken på avokadon gjorde att det blev extra mumsigt.”
Kommentar: Vi hade grillad kyckling och pommes till middag och i stället för klassikern béarnaissås så tänkte jag göra någon form av avokadosås. Resultatet, som naturligtvis endast mamman tyckte om, blev mer som en salsa än en sås. God var den i alla fall och den passade utmärkt in i sammanhanget.
Ser jättegott ut, min dotter (3 år) älskar avocado!
Martina, Min dotter tycker också om avocados i vanliga fall, men tydligen inte när de är blandade med annat.
Oj, vilken toppensida jag hittade här då!!
Den spar jag genast som favorit.
Tack för suveräna mattips, man fastnar så lätt i samma mest hela tiden!
Vi gjorde en liknande sallad häromdagen och det här är verkligen en vinnande kombination!