2010-01-17 (söndag)
Rester av pasta och tacoköttfärs blir en god lunch-gratäng.
lite | rester av platt spaghetti |
lite | rester av taco-köttfärs |
lite | chilisås |
lite | creme fraiche |
lite | ost |
blandad sallad eller liknande |
- Klipp pastan i mindre bitar och blanda den med köttfärsen.
- Blanda lika delar creme fraiche och chilisås och blanda ner det i köttfärsen. Det ska inte bli alltför såsigt utan det räcker att det blir lite krämigt.
- Häll blandningen i en ugnsform och riv osten över.
- Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter i 225 grader, eller tills osten smält och allt är genomvarmt. (Har man den inne för länge så blir pastan gärna lite för hård.)
- Servera gratängen tillsammans med en sallad.
Mamman: “Mycket gott. Taco-krydda, creme fraiche och chilisås blev verkligen gott ihop. En väldigt lyckad rest-lunch.”
Kommentar: Detta var ett lyckat försök att få användning av köttfärsrester från en tacomiddag samt lite pastarester. Dessutom kom de hackade grönsakerna från tacomiddagen till nytta när de blandades till en god och passande sallad.
(Andra bloggar om: mat, recept, lunch, rester, pasta, familj, taco)
Hej och TACK för en underbar sida!!
Var faktiskt min sambo som letade upp den men nu tänker jag sätta den som en favorit!!
Har det ständiga problemet med att få ihop till en bra veckomeny plus att pengarna ska räcka till….och här verkar vara precis den inspiration och hjälp jag behövde….så
TACK!!!
Anna
Anna, Roligt att kunna hjälpa till. Alltid skojigt att få lite positiva kommentarer. Så tack själv. 🙂