Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2010-05-19 (onsdag)
torsk fisk

En god middagsfisk, här fotograferad före och efter ugnsvistelsen.

1 st torskfilé i block, 400 g, halvtinad
lite salt
lite svartpeppar
en bit purjolök
3 dl vispgrädde
några msk ketchup, t.ex. Heinz
några cocktailtomater
potatis (till servering)
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Dela torskblocket i fyra delar och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra fisken.
  3. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Lägg lökskivorna ovanpå fisken.
  4. Blanda grädde och ketchup efter smak och häll blandningen över fisken och löken.
  5. Skölj, halvera och placera tomaterna runt fisken i formen.
  6. Tillaga fisken i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills den är klar rakt igenom.
  7. Servera den ugnsstekta torsken med kokt potatis, ketchupsåsen och ugnsstekta tomater.

Sonen, 7 år: Smakade tappert av allt men konstaterade buttert att det “smakade konstigt”. Ingen favoriträtt precis.
Dottern, 9 år: “Titta vad mycket jag har ätit”, sade hon stolt efter ett tag. Hon tyckte om både fisken och såsen, medan purjon och tomaterna inte var lika uppskattade.
Mamman: “Jag var postivit överraskad av denna rätt, som faktiskt var riktigt god. Tomaterna var pricken över i:et.”

Kommentar: En enkel fiskrätt som jag blev tipsad om av en av mina läsare. Här kan man ju lägga i lite allt möjligt, själv valde jag små tomater vilket blev väldigt gott.

Som väntat så var det blandade reaktioner från barnen men att en av dem kan tänka sig att äta det fler gånger måste ju ses som ett klart godkänt recept. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se