2010-09-05 (söndag)
Rester från en grill-middag gör underverk för lunch-pannkakan.
några | pannkakor, se recept |
rester av | grillat kött eller korv |
en klick | crème fraîche-grillsås, se recept |
rester av | blandad sallad |
- Blanda smeten till pannkakorna och stek dem.
- Skär grillade kött- och/eller korvbitar i mindre bitar och blanda dem med grillsåsen.
- Lägg lite av fyllningen som en rand mitt på en pannkaka och rulla ihop den.
- Servera den fyllda pannkakan med en blandad sallad.
Mamman: “Jättegott! Betydligt matigare och godare med en rejäl fyllning i pannkakorna framför att äta dem med endast jordgubbssylt.”
Kommentar: Eftersom mamman är den enda i familjen som inte tycker att pannkakor med sylt är en fullvärdig lunch så får hon hitta på något roligare med sina pannkakor. Detta blev riktigt bra och alla blev nöjda.
Jag gjorde ett annat slag av pannkaka här – http://matpolisen.wordpress.com/2010/09/05/crepes-med-farskost/