2010-09-06 (måndag)
Goda, hemmagjorda chicken nuggets som (nästan) hela familjen uppskattar.
2-3 st | kycklingfiléer |
1-2 st | ägg |
mycket | ströbröd |
lite | salt |
lite | vitpeppar |
mycket | smör (att steka i) |
Tillbehör: | |
ris (till 4 pers.) | |
gurka, i stavar | |
röd paprika, i stavar | |
morötter, i stavar | |
Sås 1: Exotic Sauce, Heinz | |
Sås 2: blandning av crème fraîche, taco-sås och sambal oelek | |
Sås 3: Chilisås, Felix | |
(ev. ketchup) |
- Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
- Dela kycklingen i mindre bitar.
- Vispa upp äggen i en skål.
- Blanda ströbröd, salt och vitpeppar i en annan skål.
- Rulla runt kycklingen i först ägget, sedan ströbrödsblandningen.
- Låt bitarna ligga på fat ett tag och torka.
- Koka riset.
- Stek kycklingarna i rikligt med smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna och genomstekta. (Viktigt att de är helt genomstekta.)
- Förbered grönsakerna och såserna.
- Servera dina hemmagjorda chicken bits med kokt ris, olika såser och grönsaksstavar.
Sonen, 8 år: Mycket glad för chicken nuggets. Ersatte dock de tre såserna med vanlig ketchup.
Dottern, 9 år: Åt mycket av allt, inklusive de tre såserna.
Pappan: Tycker inte om nuggets utan fick sina kycklingbitar stekta opanerade. Mycket nöjd med sin middag.
Mamman: “Mycket god kycklingrätt. Bäst av såserna var crème fraîche/tacosås-rest-såsen. Heinz Exotic Sauce var för stark för min smak.”
Favorit-i-repris-kommentar: Chicken nuggets kan även serveras tillsammans med pommes eller potatisklyftor och med andra sorters såser och tillbehör.
(Andra bloggar om: recept, mat, kyckling, familj, barn, matblogg)
Vad kul med hemmagjorda nuggets. Hur man kan ersätta såserna med vanlig ketchup förstår jag dock inte, men man kanske inte alltid ska kräva logik av en åttaårig kille, haha.
Hej,
Det låter riktigt läcker! Personligen har jag alltid använda ett annat recept (se länk), men bör definitivt prova det här.