2010-10-06 (onsdag)
Mumsiga potatisskivor som passar bra till t.ex. en överbliven middags-kotlett. Klart på mindre än 40 minuter.
2 st | bakpotatisar (beräkna 1 st/person) |
lite | rapsolja |
lite | salt |
lite | taco bordskrydda, Santa Maria |
Tillbehör: | |
kalla tärningar av stekt kött, t.ex. skinkbiffar eller kotletter | |
blandad sallad | |
(ev. chilisås) |
- Skala potatisarna och skär dem på längden i centimetertjocka skvior.
- Doppa skivorna i olja och lägg dem på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Tillaga potatisarna mitt i ugnen i 225 grader tills de blivit mjuka i mitten, fått en frasig yta och fin färg, vilket tar ca 20 minuter. Vänd potatisarna en gång efter halva tiden.
- Ta ut potatisarna ur ugnen och salta/krydda med valfri krydda.
- Servera potatisskivorna som de är (som snacks) eller tillsammans med tärnat kött, sallad och en klick chilisås.
Pappan: Saltade sina potatisskivor endast på ena sidan och var väldigt nöjd med sin “natta-tallrik”.
Mamman: Använde både salt och tacokrydda, på båda sidorna. “Mycket gott. Tack vare att potatisarna är mjuka i mitten så blir de ganska matiga, trots att de med sin kryddiga och frasiga yta påminner en del om chips.”
Kommentar: Råstekta potatisar har jag alltid varit mycket förtjust i men det gamla sättet att tillaga dem på var inget skojigt alls. Numera använder vi bakpotatisar och tillagar dem i ugnen och då blir det ju genast mycket enklare.