2010-12-31 (fredag)


Resterna från oxsteksmiddagen blir enkelt en god lunch.
kall, färdigstekt oxstek (se recept) | |
kokta, kalla potatisar (från gårdagens nötsteksmiddag) | |
färdig brunsås (från gårdagens nötsteksmiddag) | |
vispgrädde/mjölk/vatten (att ev. spä ut såsen med) | |
smör (att steka i) | |
salt och svartpeppar | |
Tillbehör: | |
valfri grönsak/sallad (här: sugarsnaps) | |
lingon |
- Dela potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite smör på ett stekjärn. Salta och peppra.
- Häll upp såsresterna i en kastrull och värm försiktigt. Spä eventuellt med grädde, mjölk eller vatten och smaka av med salt och peppar.
- Skär upp det kalla köttet i tunna skivor och servera dem tillsammans med stekt potatis, brunsås, någon grönsak samt en klick lingon.
Pappan: “Jättegott! Eftersom vi tog gelé i går så tar vi lingon till i dag. Passar bra vilket som.”
Mamman: “Svårt att tro att detta är rest-mat. Mycket gott. Skulle dock vilja ha en ordentlig sallad till.”
Kommentar: Har man inga kalla potatisar över så kan man servera det kallskurna tillsammans med potatismos och uppvärmd sås, vilket är nästan lika gott.
(Andra bloggar om: mat, recept, lunch, kallskuret, rester)