2011-01-03 (måndag)
Enkelt och gott med halvfabrikat. Tar runt en timme att tillaga.
1 st | “Family Lasagnette“, Knorr |
750 g | köttfärs |
4 dl | mjölk |
9 dl | vatten |
(ev. lite riven ost) | |
Tillbehör: | cocktailtomater |
isbergssallad |
- Bryn köttfärsen i en stor gryta.
- Rör ner såsmix, mjölk och vatten i köttfärsen och låt den småkoka i ett par minuter.
- Smöra en gratängform och bred ut pastan i den.
- Häll över köttfärssåsen och rör om. (Strö ev. riven ost över.)
- Gratinera i mitten av ugnen 30-35 minuter i 200 grader.
- Servera lasagnetten tillsammans med en sallad.
Sonen, 8 år: Protesterar högljutt och smakar motvilligt. “Jammi!” utbrister han förvånat och tömmer snabbt tallriken. Tyckte trots allt väldigt bra om det.
Dottern, 10 år: Smakar tappert men tycker inte om det.
Pappan: “Vanlig lasagne är godare. Går att äta men blev lite väl enformigt.”
Mamman: “Förvånansvärd god!”
Kommentar: Ibland kan det vara trevligt med genvägar i köket och då passar det bra med denna familjelasagnette, där såsmix och pasta ingår.
(Andra bloggar om: produkttest, lasagnette, Knorr, halvfabrikat, middag)