2011-02-26 (lördag)
Rester av kokt potatis och citronsås kan bli till en väldigt god lunch. Tar ca 15 minuter att tillaga.
4 st | potatisar, kokta kalla, mycket små |
en bit | rödlök |
½ dl | citronsås (se recept) |
1 st | kotlett |
lite | Grillkrydda, Santa Maria |
några | småtomater, olika sorter |
- Skär lite rödlök i strimlor och skär de kokta potatisarna i mindre bitar.
- Blanda rödlök, potatis och citronsås i en kastrull och värm försiktigt på låg värme.
- Stek kotletten i ett stekjärn med lite smör i. Krydda med grillkrydda på båda sidorna.
- Servera kotletten med den halvvarma potatissalladen samt några tomater.
Mamman: “Väldigt gott. Svårt att tro att det är en nödlösning för att ta tillvara matrester, känns mer som en liten lyx-lunch.”
Kommentar: Är man allergisk mot fisk, som pappan, så kan man inte äta denna potatissallad eftersom citronsåsen innehåller fiskbuljong. Då kan man i stället ta och hacka rödlöken och steka den i lite smör tillsammans med de delade potatisarna och krydda efter egen smak. Då får man en nästan lika god lunch.
(Andra bloggar om: recept, mat, potatissallad, lunch, kotlett)
Ljummen potatissallad låter riktigt gott!