2012-07-26 (torsdag)
En god, snabb och mättande vegetarisk middag som tar mindre än 40 minuter att tillaga.
1 pkt | kidneybönor, förkokta, (t.ex. GoGreen, 285 g) |
1 pkt | kikärtor, förkokta (t.ex. GoGreen, ca 285 g) |
1 st | gul lök |
lite | rapsolja |
1 brk | krossade tomater (400-500 g) |
1 brk | konserverade ananasringar (4 skivor) |
lite | ananasjuice (från konservburken) |
lite | salt |
lite | svartpeppar |
lite | hackad chili (t.ex. fryst, Findus) |
Tillbehör: | |
4 port. | fullkornspasta (t.ex. Fusilli, Kungsörnen) |
½-1 st | gurka, skuren i stavar |
- Skala, skiva och fräs löken i lite olja i en kastrull.
- Skölj kidneybönorna och kikärtorna i kallt vatten och lägg dem i kastrullen tillsammans med krossade tomater, ananasringar i mindre bitar, lite ananasjuice, hackad chili, salt och svartpeppar.
- Rör runt och låt småputtra i några minuter. Smaka ev. av med mer salt, peppar och chili.
- Servera den vegetariska röran tillsammans med kokt fullkornspasta och lite gurkstavar.
Sonen, 9 år: Är fortfarande inte speciellt intresserad av bönröror utan fick stekt korv till sin pasta och var nöjd med det.
Dottern, 11 år: “Ananasen var god.” Hon testade bönröran men var inte överdrivet förtjust i den. Det blev m.a.o. korv och pasta även för henne.
Pappan: “Det var gott.” Som vanligt så tycker han om det mesta som innehåller ananas.
Mamman: “En mycket god rätt som fungerar lika bra varm som kall. Ännu godare blir den om man tillsätter lite paprikapulver och cayennepeppar.”
Kommentar: Att övertyga barnen om att kidneybönor m.m. kan smaka riktigt gott är inte det lättaste men med tiden ska det nog gå. 🙂
(Andra bloggar om: mat, recept, vegetariskt, fullkornspasta, kidneybönor, kikärtor, familj, middag)