2012-09-20 (torsdag)
En enkel, god och uppskattad skolutflykts-lunch.
1 st | tortillabröd (färdigköpt eller hemlagat, se recept) |
lite | tillagad kyckling (kall, delad) |
lite | tomat |
lite | gurka |
lite | majskorn |
(ev. någon form av dressing) |
- Tvätta tomaten och gurkan och hacka dem i mindre bitar. (Ta eventuellt endast med det fasta tomatköttet för att förhindra att det blir för rinnigt.)
- Lägg kycklingbitar och grönsaker i mitten av övre delen av tortillabrödet. (Om så önskas kan även någon form av dressing / creme fraiche-röra läggas på.)
- Vik nedre delen av tortillabrödet upp över fyllningen och fäll ihop sidorna. Vira in i folie.
- Packa ner kycklingwrapen tillsammans med något att dricka (här: en flaska vatten och en liten Festis), en frukt (här: ett äpple) samt ev. något sött (här: en hoppis).
Dottern, 11 år: “Detta var jättegott och inga problem att äta. Jag tar en sån nästa gång också.”
Pappan: När det ändå monterades kycklingwraps så tog han med sig en till jobbet och det fungerade lika bra där.
Mamman: “Enkelt att förbereda och gott att äta. Skönt att kunna variera de lite smått uttjatade plättarna.”
Kommentar: När barnen berättar på kvällen att de förväntas ha med sig en matsäck till skolan följande dag så är det bra att ha lite färdigtillagade kycklingbitar och tortillabröd i frysen. Bara att tina över natten och montera på morgonen. 🙂 Ett alternativ, som dessutom är enklare att äta, är att använda sig av pitabröd.
(Andra bloggar om: recept, mat, kyckling, tortillabröd, utflyktsmat, barn)
Jättebra sida för en familj,vi är 5st i familjen tack för tipsen!!
@patrik, Roligt att sidan kommer till användning. 🙂
Vilken bra sida & vad gott det där såg ut. Det ska jag prova snart 🙂