2012-10-02 (tisdag)
Den gamla hederliga tacofisken blev ännu bättre med en smak av chili.
1-2 st | torskfilé-block á 400 g (eller annan vit fisk) |
½ tsk | salt |
2 dl | vispgrädde |
1 dl | mellanmjölk |
½ dl | tacosås/salsa (här: Taco Sauce Medium, Santa Maria) |
2 dl | riven ost |
ca 50 g | Nachos Chips (här: Tortilla Chips Chili, Santa Maria) |
Tillbehör: | |
kokt ris | |
kokta gröna ärtor | |
tacosås/salsa |
- Tina fisken och lägg den i en smord, ugnssäker form.
- Salta fisken. (Detta steg kan ev. hoppas över om man har väldigt kryddiga nachos / salt ost.)
- Blanda grädde, mjölk, tacosås och riven ost och häll över fisken.
- Krossa chipsen och strö ovanpå gratängen.
- Tillaga fisken i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
- Servera tacofisken tillsammans med det kokta riset, ärtorna samt en klick av tacosåsen.
Sonen, 10 år: Sonen åt en del gratäng, ris och salsa men underströk att han inte tyckte om det.
Dottern, 11 år: Dottern blev glad när hon såg gratängen (dock inte ärtorna) och åt med stor aptit.
Mamman: “Chilichipsen gav en god smak och lite krispighet till gratängen. Ärtorna och riset passade bättre ihop med gratängen än potatisarna vi annars brukar ha till. Mycket gott!”
Favorit-i-repris-kommentar: Denna gång gjordes det lite justeringar i det vanliga tacofisk-receptet och rätten blev ytterligare lite bättre. Barnen var inte så förtjusta i ärtorna men den detaljen går ju lätt att fixa till nästa gång.
Jag känner igen det där med olika smaker vi har 3 barn och det är alltid en utmaning att få alla nöjda med maten,men det går jag lovar!www.sportochspelkocken.se