2012-12-07 (fredag)



En äggstanning blåser snabbt och enkelt liv i gårdagens middagsrester.
lite | middagsrester (t.ex. falukorv- och pastagryta) |
Äggsmet: | |
2 st | ägg |
<½ dl | mjölk |
en nypa | salt |
en gnutta | svartpeppar, malen |
Tillbehör: | valfri grönsak (här: tomatklyftor) |
- Lägg resterna av t.ex. en blanding av pasta, lök, tomatsås och falukorvstärningar i en ugnssäker form.
- Vispa ihop äggen med mjölken, saltet och pepparn och häll över korv- och pasta-resterna
- Sätt in formen mitt i en 225-gradig ugn i 10-20 minuter eller tills omeletten stelnat.
- Servera bondomeletten med valfri grönsak.
Mamman: “Som rest-måltid så var den riktigt god men det är inget jag skulle bli sugen på och laga från grunden. I längden så blev det lite enformigt så man bör nog ha en lite roligare sallad eller kokta grönsaker till.”
Kommentar: Jag har för mig att en riktig bondomelett egentligen består av tärnad potatis, skinka, lök och lite annat smått och gott men den fungerar alldeles utmärkt till att blåsa liv i diverse middagsrester. Ett bra knep att ta till nu i juletider. Endast fantasin sätter gränser. 🙂