2013-06-24 (måndag)
När man vill ha en gratäng till det grillade men inte känner för att skala potatis är det praktiskt med helfabrikat.
1 påse | potatisgratäng, Alströmer, 800 g |
2-4 st | fläskkotletter med ben |
lite | rapsolja |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
2 st | tomater |
lite | haricots verts |
lite | smör (att steka i) |
- Torka och snitta kotletterna. Smörj in dem med olja och Piffi och låt dem stå i kylskåpet och marineras ett tag. Ta fram köttet från kylskåpet ca en halvtimme innan du ska grilla.
- Häll upp gratängen i en ugnsform och tillaga enligt anvisningarna på påsen, 25-30 minuter i 225-250 grader. (Här: 45 minuter i 225 grader.)
- Grilla kotletterna några minuter per sida tills de är genomgrillade.
- Grilla även inoljade tomathalvor i några minuter, först på snittsidan och sedan skalsidan.
- Fräs upp haricots verts lite snabbt i ett stekjärn med rikligt med smör.
- Servera fläskkotletterna med potatisgratängen, grillad tomat och smörstekt haricots verts.
Pappan: “Där är en liten bismak (förmodligen vitlök) men annars är gratängen god och inte alltför gräddig. Potatisarna är mjuka och fina. Det blev en riktigt god lunch.”
Mamman: “Mmm.. god smak på gratängen och potatisen smälter i munnen. Jag hade däremot gärna haft den lite gräddigare, men det går ju att justera. Allt som allt en riktigt smaskig lunch.”
Kommentar: Är man sugen på en gratäng men verkligen inte vill lägga ner jobbet på den så är det väldigt praktiskt att ha en färdig väntandes i kylen eller frysen. Nu för tiden smakar (en del av) de fabriksgjorda gratängerna t.o.m. riktigt skapligt men lika goda som de hemmagjorda potatisgratängerna, se recept, lär de nog aldrig bli. 😀
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, grillning, familj, lunch, middag, Alströmer)