2013-11-30 (lördag)
Ett recept på ett krispigt julgodis med väldigt kraftig chokladsmak!
40 g | kokosfett |
0,5 dl | kakao |
1 dl | florsocker |
3 dl | cornflakes |
- Smält kokosfettet på låg värme i en kastrull.
- Blanda cornflakes med florsocker och kakao.
- Rör ner kokosfettet i cornflakesröran. Blanda ordentligt.
- Fördela smeten i småkaksformar.
- Förvara dem i kylskåpet.
Sonen, 11 år: Familjens gottegris tyckte naturligtvis om godiset.
Dottern, 13 år: Inte heller dottern hade något emot att få äta julgodis.
Pappan: “Samma smak på chokladen som den som finns på havrekakorna. Kraftigare än vanligt julgodis men passar bra till kaffet.”
Mamman: “En väldigt mustig chokladsmak… kanske inget man förväntar sig av ett julgodis… men mycket gott om man är beredd på något inte alltför sött.”
Kommentar: Julen närmar sig och det är dags att börja testa lite nya julgodisrecept. Detta påminner en del i krispigheten om våra favoriter (se bilden längst till höger) Chokladfras, fast de är inte lika söta och har en mycket kraftigare chokladsmak. Kakaofrasen är perfekta som tillbehör till en kopp kaffe men om det är sött julgodis man är ute efter så rekommenderar jag chokladfrasen.
Fler förslag på julgodis-recept hittar ni här.
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, cornflakes, jul, barn, familj)