2014-06-01 (söndag)
Hur familjens hamburgertallrik sett ut har skiftat genom åren, här är en variant:
4 port. | pommes stips (t.ex. Felix) |
4 st | hamburgerbröd (köpta eller hembakade) |
375 g | högrevsfärs (blir 3 st hamburgare) |
salt och peppar | |
1 st | vegetarisk hamburgare |
1 st | gul lök |
1 brk | ananasringar |
1-2 st | tomater |
ca 4 st | ostskivor |
ketchup | |
hamburgerdressing eller tacodressing |
- Tillaga pommesen i ugnen ca 45 minuter, beroende på mängd och storlek på form. Vänd några gånger under tiden. Salta när de är klara.
- Blanda önskad dressing. Låt vila ett tag i kylskåpet.
- Forma färsen till tre 125g-burgare. Krydda och stek.
- Stek även den vegetariska hamburgaren enligt anvisningar på förpackningen.
- Skölj och skiva tomat och lök.
- Värm eventuellt hamburgerbröden några minuter i ugnen.
- Servera hamburgaren med önskade tillbehör samt pommes.
Sonen, 11 år: Sonen har äntligen lärt sig att tycka bättre om hemlagade burgare än Scans snabburgare och äter dem med god aptit tillsammans med tacodressing, ost, ketchup och ananas. Han hade även gärna tagit lite stekta baconskivor om det hade erbjudits.
Dottern, 13 år: Dotten föredrar vegetariska hamburgare och då gärna tillsammans med ost, lök, ananas och ketchup.
Pappan: Pappan vill ha hemlagade burgare med lök, tomat och ananas.
Mamman: “Hemlagade burgare är godast med endast lite ketchup och lök. Viktigast är att brödet är värmt ‘för länge’ så att det är riktigt krasigt och gott. Till pommesen har jag däremot gärna någon form av béarnaisesås, helst med chili.”
Kommentar: Ja, hur den perfekta hamburgaretallriken ser ut finns det nog lika många åsikter om som det finns människor. 🙂 Uppskattad är den i alla fall
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, barn, familj, hamburgare)